FAQ

Hoe duurzaam is het Stek laadnetwerk?

Bij Stek streven we ernaar om auto’s in 2025 voor 100% met groene stroom te laden. De stroom die in de auto’s geladen wordt is afhankelijk van het energiecontract en de duurzame opwek van de bedrijven die een Stek laadpaal op hun terrein plaatsen. Stek en Green Business Club Twente bevelen ondernemers daarom aan om hun Stek met groene stroom te laten laden. Dit kan je als ondernemer doen door een energiecontract af te sluiten met een groene energieleverancier. Je kunt als ondernemer natuurlijk ook zelf je energie duurzaam gaan opwekken!

De Stek laadpalen zijn geschikt om slim te laden. Wat is slim laden?

Er komt steeds meer duurzame stroom uit zon en wind. Die groei gaat zo hard dat we straks op bepaalde momenten zelfs meer aanbod van stroom hebben dan er vraag is. Om die overvloed ten volle te benutten zullen we dus stroom op moeten slaan en op het beste moment gaan gebruiken. Hoe? Dat kan het beste door de snel groeiende vloot van elektrische auto’s slim op te laden. Met moderne en slimme technieken zorgen we ervoor dat de elektrische auto op het juiste moment geladen wordt: bijvoorbeeld midden in de nacht als het hard waait en er verder weinig vraag naar stroom is. Of in de middag als de kracht van de zon het grootst is. De technologie om slim te laden is onder meer ontwikkeld door Enexis, dochterbedrijf Fudura zet samen met partner GreenFlux een eigen variant van het product vanaf 2016 in de markt.

Kan ik mijn huurkosten terugverdienen?

Dit is mogelijk. Een Open Stek kost 2 euro per dag. Je ontvangt voor gasten €0,20 per kWh. Stel dat jouw energiekosten €0,10 per kWh zijn, dan maak je €0,10 per kWh winst op jouw Stek plek. Dit betekent dat je 20 kWh per dag aan laadtransacties nodig hebt om je huurkosten terug te verdienen. Dat zijn ongeveer 2 bezoekers per dag!

Hoe werkt de verrekening van de laadtransacties?

De opbrengsten van de laadtransacties van gasten á €0,20 per kWh ontvang je per kwartaal van GreenFlux.

Hoeveel kost het om te laden bij een Stek laadpaal?

Bij gebruik van de 2 gratis GreenFlux laadpassen laad je tegen energiekostprijs bij je eigen laadpaal. Gasten die gebruik maken van andere laadpassen kunnen ook laden bij jouw Stek. Zij betalen een publiek tarief van €0,29 per kWh en €0,50 starttarief. Als ondernemer ontvang je hiervan €0,20 per kWh. De resterende opbrengsten gaan naar Stek voor vergoeding van deze dienst.

Ontvang ik laadpassen bij de Stek laadpaal?

Per dubbel laadstation ontvang je standaard 2 laadpassen van GreenFlux. Deze zijn te gebruiken door je eigen medewerkers en/of je bezoekers. Deze laadpassen zijn te gebruiken door heel Nederland.

Ik heb een elektrische auto maar geen Stek laadpaal, kan ik laden bij een Stek laadpaal?

Met alle gangbare laadpassen kan geladen worden bij een Stek laadpaal. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een laadpas, dan kun je een laadpas aanvragen bij GreenFlux. 

Betaal ik de huur per dag?

Nee, je betaalt de huur niet per dag maar per maand wanneer je betaalt via automatische incasso. Wij rekenen het dagtarief om naar de totale jaarkosten (365 dagen) en dit bedrag delen wij door 12 maanden zodat je iedere maand hetzelfde huurbedrag betaalt. Ook in een schrikkeljaar blijft dit bedrag gelijk. Bij de Bedrijf Stek betaal je per maand €76,04 en bij een Open Stek €60,83.  

Met wie sluit ik het huurcontract voor Stek af?

Je sluit een huurcontract af met Fudura (onderdeel van Enexis Holding). Fudura meet en maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar, daarbij verhuurt Fudura bedrijfsmiddelen. Als marktleider helpen we ruim 23.700 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Fudura werkt samen met partners GreenFlux en Alfen-ICU in het project Stek.

Wat betekent het als mijn laadpaal vindbaar is voor alle e-rijders?

Om zo veel mogelijk e-rijders naar jouw Stek te krijgen, zal jouw laadstation toegevoegd worden aan de landelijke database van openbare laadpalen. Hierdoor zal jouw Stek voor alle e-rijders te vinden zijn via platformen als www.oplaadpunten.nl

Komt mijn locatie in aanmerking voor een Open Stek?

Voor de Open Stek is het vereist dat jouw laadstation 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk is voor alle e-rijders.